Het ideale bed voor de rugslaper

- Blog -
woensdag 14 september, 2022

Wat is het ideale bed voor rugslapers?

Het kiezen van een bed kan lastig zijn. U brengt er flink wat uurtjes per nacht op door. Elke nacht weer. Een goed bed is dus onmisbaar voor een goede nachtrust en een energiek en uitgerust gevoel overdag. Dat alles begint bij de keuze voor het juiste bed. Wat is bijvoorbeeld het ideale bed voor rugslapers? Bent u een rugslaper, lees dan zeker verder. In deze blog leest u wat het ideale bed voor rugslapers is en waarom. Het is belangrijk om vooral goed te kijken naar drie verschillende aspecten: het formaat van het bed, het matras en het kussen.

Het bed met de ideale afmetingen voor rugslapers

Het beste bed voor de rugslaper is een bed dat u voldoende ruimte biedt. Daarbij is het belangrijk om te kijken naar uw specifieke situatie. Onder andere uw lichaamsformaat speelt een belangrijke rol. Maar natuurlijk ook het feit of u alleen slaapt of met een partner. En hoe ligt u het liefst? Spreidt u de armen en benen, of slaapt u juist zeer compact? Wij kunnen u alle formaten bedden leveren, dus voor iedere rugslaper hebben wij het perfecte bed.

Wat is het beste matras voor een rugslaper?

Als u een rugslaper bent dan heeft u in de basis een iets zachter matras nodig. Een hard matras is niet nodig omdat in deze houding de druk op het matras mooi evenredig wordt gespreid. Een zacht matras biedt de juiste ondersteuning op punten waar het nodig is en vormt zich daarbij naar uw lichaam. Het matras moet echter niet té zacht zijn. Het gaat om de optimale verhouding tussen comfort en ondersteuning. Bij het slapen op de rug heeft u onder andere ondersteuning nodig in de onderrug en knieholtes. Een matras voor de rugslaper dient stevig genoeg te zijn om voor een goede rechte lijn van het lichaam te zorgen.

Hulp nodig bij uw keuze?

Kom proef liggen in onze teststudio.

Een goed matras voor de rugslaper is bijvoorbeeld de M-Line Iconic Legend 8. Dit is een matras dat bestaat uit mini pocket veren met verschillende lagen schuim. Dit matras vormt zich naar uw lichaam en ondersteunt de contouren op de benodigde plekken. Wilt u een matras dat zich nog meer vormt naar uw lichaam? Dan is een traagschuim matras een goede keuze. Door uw lichaamsgewicht en -warmte vorm dit matras zich echt om u heen. Een perfect traagschuim matras voor de rugslaper is de Titan (visco) Box & More.

Wat is het beste kussen voor de rugslaper?

Het beste kussen voor de rugslaper is een kussen met een redelijke stevigheid. Maar vooral de hoogte is van belang. Het is namelijk belangrijk dat u in een rechte lijn ligt. Dat wil zeggen: met uw hoofd in het verlengde van uw wervelkolom. Daarom is het belangrijk om bij het samenstellen van het ideale bed voor rugslapers maatwerk te leveren. Dat doen wij altijd. Wij kijken naar uw slaaphouding en vinden ook het perfecte kussen voor u. Dit is echt per persoon verschillend.

Wist u trouwens dat slapen op de rug de beste slaaphouding is? Hierdoor wordt uw lichaam goed en volledig ondersteund. Verander daarom niets aan uw slaaphouding. U hoeft alleen te zorgen voor de beste ondersteuning qua bed, matras en kussen voor een optimale nachtrust. Bent u nog geen rugslaper, maar wilt u dit wel worden? Dan kan de juiste aankoop u helpen om uw slaaphouding te veranderen.

Wij hebben het perfecte bed voor u

Kom langs in onze showroom voor deskundig advies op maat. Ook kunt u de door u gewenste producten direct in de webshop bestellen. Ook dan kunt u altijd contact met ons opnemen voor deskundig advies.

Advies nodig wanneer het u uitkomt

Tussen 08:30 - 17:00 uur
×