maandag 7 november, 2022

In de winter wilt u goed kunnen slapen. Voor een deel zal dat van nature wel lukken. Het wordt namelijk eerder donker en het vooruitzicht van een comfortabel warm bed is fijn. Maar in de winter wordt het ook later licht, waardoor opstaan lastiger kan zijn. Bovendien kunt u in de winter last krijgen van vervelende kwaaltjes, zoals een stijf lichaam. Of een te koud bed. Hoe kunt u nu goed slapen in de winter? Er zijn tips die u kunt opvolgen. Die geven wij graag. Maar natuurlijk slaapt u het beste in een bed dat optimaal is voor deze tijd van het jaar. 

Algemene tips om goed te slapen in de winter

Goed slapen in de winter is voor de één vanzelfsprekend en voor de ander juist niet. Waar de één vanzelf loom wordt van avonden binnen, heeft de ander juist last van een gebrek aan activiteit. Heeft u moeite om in slaap te vallen in de winter, houd dan rekening met de onderstaande tips.

Zware activiteit (vlak) voor het slapengaan is niet aan te raden. Maar inspanning eerder op de avond of lichte inspanning voor het slapengaan, zoals een rustige wandeling, kunnen wél helpen om beter in slaap te kunnen komen. 

Wellicht nog meer dan in andere jaargetijden, is het ‘s winters belangrijk om verstandig om te gaan met licht. Vooral licht van schermen. Wanneer het donker wordt, maakt uw lichaam hormonen aan die u helpen in slaap te vallen. (Blauw) licht van schermen kan dit verstoren, met als gevolg dat u moeilijker in slaap valt.

Hulp nodig bij uw keuze?

Kom proef liggen in onze teststudio.

De temperatuur van uw slaapkamer in de winter

Een warme slaapkamer voelt misschien aangenaam, maar het is voor de kwaliteit van uw slaap beter om te slapen in een iets koelere kamer. Ook in de winter. Het juiste bed – daar komen wij dadelijk op – zorgt voor de optimale temperatuur onder de dekens. De omgevingstemperatuur dient ook in de winter liever iets koeler dan iets warmer te zijn. U kunt dus gerust uw slaapkamer ventileren in de winter.

Goed slapen in de winter in het juiste bed

Om goed te kunnen slapen in de winter, is het juiste bed belangrijk. Natuurlijk hoeft u niet een bed voor in de winter en een bed voor in de zomer te hebben. Dat is onnodig duur en bovendien helemaal niet praktisch. Het zijn vooral bepaalde details en keuzes die ervoor zorgen dat u goed kunt slapen in de winter.

In de basis is het juiste bed voor de winter gewoon hetzelfde bed dat altijd bij u past. U kunt echter wel kijken naar bepaalde aanpassingen om uw bed voor de winter nóg aangenamer te maken. Een topmatras kan in de winter extra belangrijk zijn. Met een topmatras kunt u het gevoel van uw bed finetunen. Zo kan het zijn dat een koudschuimmatras of koudschuim topmatras in de winter nét iets te stevig is. Koudschuimmatrassen staan erom bekend hun stevigheid te behouden onder invloed van temperatuur. Blijft het erg koel, dan kunnen ze wellicht net iets te hard aan gaan voelen. In de winter is een traagschuim topmatras misschien de perfecte oplossing voor u. Onder invloed van uw lichaamswarmte zal deze matrastopper namelijk iets zachter worden en zich meer naar uw lichaam gaan vormen.

Haal een winterdekbed in huis

Niet elk dekbed is optimaal geschikt voor gebruik het hele jaar door. Wilt u liever niet van dekbed wisselen maar ook in de winter comfortabel en warm genoeg slapen, dan kunt u kiezen voor een vierseizoenen dekbed. Heeft u behoefte aan meer warmte? Kies dan voor een winterdekbed. Dit dekbed gebruikt u in plaats van het exemplaar dat u het grootste gedeelte van het jaar gebruikt. Een donzen dekbed van Silvana in medium-warm is dan een perfecte keuze. Net als een wollen dekbed.

Heeft u het te warm in bed in de winter?

Wanneer het gaat om goed slapen in de winter, draait het vaak dus om warmte. In veel gevallen hebben mensen het te koud in de winter, maar u kunt het ook juist te warm hebben in de winter. Heeft u het te warm in bed in de winter? Houd dan rekening met de tips die wij u eerder gaven. 

Daarnaast kan het dus ook wanneer u het in de winter te warm in bed heeft ook helpen om te kijken naar een ander topmatras. Veel mensen denken automatisch aan het dekbed wanneer zij het te warm hebben. Dat kan. Maar het kan ook gaan om uw matras. Of juist een combinatie van beide. Vaak krijgt u het in de winter te warm vanwege een gebrek aan ventilatie. Onder een lekker warm dekbed kunt u ook in de winter gaan transpireren. Door te kiezen voor een dekbed, hoofdkussen en topmatras die goed ventileren, kunt u dit tegengaan en zult u het niet te warm krijgen. 

Wij hebben een eigen merk kapok hoofdkussen dat perfect ventileert. Qua topmatras is traagschuim ook voor de juiste verkoeling en ventilatie een uitstekende keuze. De open celstructuur zorgt namelijk voor ventilatie en voorkomt transpiratie.

Wij helpen u graag aan uw ideale winterbed

Wilt u echt goed slapen in de winter? Kom langs bij Jan van Peer Slaapcomfort. Wij helpen u graag aan uw ideale winterbed. Indien u al weet wat u wilt bestellen, kunt u ook uw bestelling plaatsen in onze webshop. 

Advies nodig wanneer het u uitkomt

Tussen 08:30 - 17:00 uur
×