zondag 30 augustus, 2020

Hoe lang gaat een matras mee?

Hoe lang gaat een matras mee? Dat is natuurlijk een van de belangrijkste vragen wanneer u een nieuw matras gaat kopen. Want een matras kopen is niet iets dat u met regelmaat doet. U wilt een matras dat aan al uw wensen en eisen voldoet en waar u vele jaren met plezier op kunt liggen.

Een goed matras gaat vele jaren mee. Hoe lang een matras meegaat, is natuurlijk grotendeels afhankelijk van de kwaliteit van het matras. Maar ook het gebruik en onderhoud van uw matras bepalen hoe lang u hiermee doet. In dit artikel proberen wij de vraag “hoe lang gaat een matras mee?” zo duidelijk mogelijk te beantwoorden, ondanks dat het natuurlijk nooit exact te zeggen is.

Hoe lang gaat een matras mee? Het begint bij een goede koop

Duurder betekent niet automatisch beter. Maar toch zegt de prijs vaak iets over de kwaliteit. Bij Jan van Peer Slaapcomfort hechten wij zeer veel waarde aan kwaliteit. Wij verkopen matrassen in vrijwel alle prijsklassen. Ook voor onze betaalbare matrassen geldt dat deze van prima kwaliteit zijn. Echter: hoe meer u investeert, hoe meer u mag verwachten van de levensduur van een matras.

Matrassen zullen niet snel stuk gaan, maar op een gegeven moment kan het zo zijn dat ze op bepaalde plekken door gaan zakken. Bij een kwaliteitsmatras uit een hogere prijsklasse zal dat in principe pas vele jaren later gebeuren.

Zorg goed voor uw matrassen en verleng de levensduur

U kunt zelf invloed uitoefenen op de levensduur van uw matrassen. Door de juiste zorg gaat een matras een stuk langer neer. Het belangrijkste is om uw matras regelmatig te keren en te draaien.

Wissel hoofd- en voeteneinde af en draai het matras ook regelmatig om zodat u op de beide zijden slaapt. Door dit te doen blijft u de belasting van het matras afwisselen. Zo zorgt u ervoor dat er nergens plekken ontstaan die doorzakken. U stelt uw matras ook in de gelegenheid om weer in de originele vorm terug te keren. Laat uw matras ook altijd even ventileren wanneer u het beddengoed vervangt.

Bescherm uw matras altijd

Hoe lang gaat een matras mee? Vaak minder lang dan zou kunnen. Dat heeft alles te maken met een slechte bescherming van het matras. Bescherm uw matras altijd goed. Bijvoorbeeld door te zorgen voor een goede molton en hoeslaken.

Vaak worden matrassen niet afgedankt omdat ze niet meer lekker liggen, maar omdat ze vies zijn. Elke nacht transpireert u en dit kan een aanslag plegen op uw matras, wanneer het matras niet goed beschermd is. Het is ontzettend zonde als de levensduur van uw matras om die reden wordt verkort.

Denk ook aan een topmatras

U kunt de levensduur van uw matras verlengen door een matrastopper te kopen. Een topmatras is een dunner matras dat u bovenop het matras van uw bed aanbrengt. Dit biedt u drie belangrijke voordelen. Het eerste voordeel is dat uw matrassen langer mee zullen gaan. Het tweede voordeel is dat het vervangen van een topmatras aanzienlijk voordeliger is. De levensduur hiervan ligt lager, maar de kosten zijn ook een stuk lager, waardoor regelmatiger vervangen geen probleem is. Een derde voordeel is dat u met een topmatras ervoor kunt zorgen dat uw bed naar wens wat steviger of wat zachter ligt.

Kortom: met de juiste zorg gaat een goed matras vaak wel zo’n tien jaar mee.

Wat zeggen onze klanten?

Wij zijn er erg blij mee!