Hoe lang gaat een matras mee

- Blog -
donderdag 30 maart, 2023

Hoe lang gaat een matras mee?

Een matras kopen is niet iets dat u regelmatig doet, u wilt er jarenlang slaapplezier aan beleven. Hoe lang een matras meegaat is grotendeels afhankelijk van de kwaliteit, maar ook het gebruik en onderhoud bepalen de levensduur. In dit artikel proberen wij de vraag zo goed mogelijk te beantwoorden en geven we tips voor meer slaapcomfort en een betere nachtrust.

Hoe lang gaat een matras mee bij normaal gebruik?

Duurder betekent niet automatisch beter. Maar toch zegt de prijs vaak iets over de kwaliteit. Bij Jan van Peer Slaapcomfort hechten wij veel waarde aan kwaliteit. We verkopen matrassen in vrijwel alle prijsklassen. Ook voor onze betaalbare matrassen geldt dat deze van prima kwaliteit zijn, echter: hoe meer u investeert, hoe meer u mag verwachten van de levensduur van een matras.

Matrassen zullen niet snel slijten, maar jarenlang intensief gebruik kan het zo zijn dat ze op bepaalde plekken doorzakken en niet de juiste ondersteuning bieden voor een optimale nachtrust. Het gevolg? Slapeloze nachten, stijve spieren en pijn aan nek, rug en schouders. Op een kwaliteitsmatras uit een hogere prijsklasse kunt u gemiddeld 8 tot 10 jaar heerlijk slapen.

Lees hier welk matras bij rugklachten het best is.

Zorg goed voor uw matras en verleng de levensduur

U kunt zelf invloed uitoefenen op de levensduur van uw matras. Met de juiste zorg gaat een matras een stuk langer mee.

Het belangrijkste aandachtspunt is luchten. Wissel het hoofd- en voeteneinde af en draai het matras ook regelmatig om, zodat u op beide zijden slaapt. Door dit te doen blijft u de belasting van het matras verdelen. Zo zorgt stelt u uw matras in de gelegenheid om weer in de originele vorm te komen en ontstaan er geen doorligplekken. Laat uw matras ook altijd even ventileren wanneer u het beddengoed vervangt.

Gebruik matrasbeschermers

Veel matrassen gaan minder lang mee dan ze eigenlijk zouden kunnen. Dit heeft te maken met slechte bescherming. Gebruik daarom goede matrasbeschermers, zoals een molton en hoeslaken.

Veel matrassen worden vervangen omdat vies zijn, niet omdat ze niet meer lekker liggen. Dit komt omdat u ‘s nachts transpireert. Als u het matras niet goed beschermt, ontstaat aanslag en vieze geurtjes. Het is natuurlijk zonde als u hiermee de levensduur verkort.

Verleng uw slaapcomfort met een topmatras

U kunt de levensduur van uw matras verlengen door een matrastopper te kopen. Een topmatras is een dunne extra laag, die u bovenop uw huidige matras legt. Dit biedt 3 belangrijke voordelen. Het vermindert slijtage en verlengt de levensduur, een topmatras kopen is een stuk voordeliger dan een compleet nieuw matras aanschaffen en u wordt beter ondersteund in bed en ligt comfortabeler.

×