Geplaatst op

M line

M Line

Het doel van M Line matrassen is om een zo optimaal mogelijk slaapklimaat voor hun klanten te creëren. Met de nieuwe M Line SlowMotion HYBRID matrassen wordt er een nieuw hoofdstuk in het boek over slapen geïntroduceerd. De matrassen uit deze lijn beschikken over ongekende drukverlagende eigenschappen en zorgen voor een heerlijk diepe slaap. Niet voor niets worden de matrassen van M Line gepromoot door Nederlands beste topsporters.

M Line SlowMotion HYBRID matrassen

De matrassen uit deze serie van M Line zijn onder andere gemaakt van een innovatief visco-elastisch traagschuim met infused Slow Motion Gel (iSM-Gel). Het schuim weet zich perfect naar de contouren van het lichaam te vormen en biedt ondersteuning op de juiste plekken. De matrassen zijn ieder opgebouwd uit verschillende lagen. Elk van deze lagen heeft unieke eigenschappen, en de combinatie van deze eigenschappen resulteert in een unieke ondersteuning. Dit laat zich vertalen in een comfort dat u direct voelt als u in bed stapt.

De basis van de matrassen uit de M Line SlowMotion HYBRID serie bestaat ófwel uit hoogwaardig HR-schuim, ofwel uit een basis bestaande uit pocketveren. Deze basis is voorzien van meerdere ingebouwde comfortzones die zorgen voor een ergonomische ondersteuning van de wervelkolom. Ook zal het uit bed stappen en draaien minder inspanning vergen dan bij reguliere matrassoorten. Dit is het resultaat van de gepatenteerde schokdempers die in de matrastypen 4, 5, 6 en 7 zitten ingebouwd.

De matrastypen SlowMotion 4 en SlowMotion 5 zijn tevens voorzien van een FleXnet-Supportsysteem. Dit houdt in dat een flexibel vezelnet is gecombineerd met het visco elastisch M Line materiaal om ervoor te zorgen dat de heup in zowel liggende als zittende positie extra wordt ondersteund.

iSM-Gel van M Line

Het door M Line bedachte infused SlowMotion Gel (kortweg: iSM-gel) zit in al het visco elastische schuim van de matrassenfabrikant. Dit zorgt voor een zeer comfortabele en goed ventilerende bovenlaag in de matrassen. Doordat het iSM-gel zeer gelijkmatig in het schuim is verdeeld blokkeert het de ventilatie niet en kan het opencellige schuim juist beter zijn werk doen. Dit werk is onder andere het afvoeren van de grote hoeveelheid vocht die iedere nacht vrijkomt tijdens het slapen.

Uw lichaamsvocht en tevens warmte worden door de hulp van het iSM-Gel via de onbelaste delen van het schuim afgevoerd, zodat uw bed ten alle tijden behaaglijk aanvoelt. De temperatuur blijft gedurende het hele jaar aangenaam in bed en u ervaart een uiterst stabiele ondersteuning.

M Line matrassen zijn drukverlagend & drukverdelend

De matrassen uit de SlowMotion HYBRID serie laten zich kenmerken door twee belangrijke aspecten: drukverlagend en drukverdelend.

Drukverlagend

Omdat het materiaal drukverlagend werkt komt er tijdens de slaap minder druk op de uitstekende lichaamsdelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de schouders en de heupen. Dit zijn de delen van het lichaam die als eerste in contact staan met het matras, de meeste druk geven en bij reguliere matrassen de meeste tegendruk ervaren. Door het drukverlagende vermogen van de matrassen van M Line ligt het gewicht niet op één bepaald punt wat de doorbloeding van het lichaam erg ten gunste komt.

Drukverdelend

Doordat de matrassen ook een drukverdelende werking hebben wordt uw lichaamsgewicht optimaal over het materiaal verspreidt. U kunt dit een beetje zien als zweven, omdat het lichaam op alle plekken op dezelfde manier wordt ondersteund. Dit ‘zweven’ zorgt ervoor dat uw lichaam zich kan ontspannen en de spieren en zenuwen minder belast worden. Op die manier slaapt u dieper, draait u minder en zal de herstellende werking van slaap meer effect hebben.

M Line en topsport

Topsporters zijn al sinds mensenheugenis op zoek naar nieuwe ontwikkelingen die kunnen bijdragen aan het verbeteren van hun sportprestaties. Zo probeerden zij al de klapschaats, aerodynamische pakken en een brede variëteit aan diëten. Maar een belangrijk onderdeel van het trainingsproces van de topsporter wordt vaak vergeten: de slaap. Niets is belangrijker voor een atleet op de top van zijn of haar kunnen dan een goede nachtrust.

In de gemiddeld acht uren die we iedere nacht slapen, herstellen onze spieren zich en worden herinneringen (aan de training) opgeslagen in het langetermijngeheugen. Het is dan ook van groot belang voor topsporters om een zo optimaal mogelijke nachtrust te krijgen. Zo hebben ook veel Nederlandse topsporters M Line een vast onderdeel van hun strikte trainingsregime gemaakt.

Dat de SlowMotion HYBRID serie een uniek slaapconcept is onderstreept ook voetbalinternational Anouk Hoogendijk: ‘’Ik ben een strever. Als ik iets doe, wil ik het goed doen en alles eruit halen. Ik houd altijd rekening met voetbal; met voeding, rust en mijn sociale leven. Het is super om dit jaar naar het WK te gaan. Tijdens het WK moet alles op zijn plek vallen. Je hebt er jarenlang naar toe gewerkt en dat moet je in een hele korte tijd kunnen laten zien. Op zo’n moment moet alles perfect zijn; je moet zorgen dat je hoofd leeg is, maar ook vooral je lichaam uitgerust. Daarom is M Line voor mij dé ideale trainingspartner.’’

Ook professioneel veldrijdster Sophie de Boer kan inmiddels niet meer zonder haar trouwe trainingsmaatje; haar M Line matras. Sophie: ‘’Om beter te kunnen worden moet je een bepaalde trainingsarbeid leveren. Maar hoe hoger deze is, dus hoe dichter je bij de top komt, des te meer zul je moeten rusten. Daarom is rust minstens net zo belangrijk. M Line biedt mij dat extra stukje comfort en dat biedt mij als sporter de mogelijkheid om nog meer kwaliteit uit mijn rust te halen.’’