Waar moet ik op letten bij een boxspring kopen

- Blog -
dinsdag 14 februari, 2023

Waar let je op als je een boxspring gaat kopen

Een nieuwe boxspring kopen, is een mooi moment. U staat namelijk op het punt om een hele goede aanschaf te doen waar u nog vele jaren dagelijks van zult genieten. Maar u vraagt zich waarschijnlijk af: waar moet ik op letten bij een boxspring kopen? Juist omdat het zo’n grote aankoop is die u met het oog op de lange termijn doet, wilt u een juiste keuze maken. U wilt zeker weten dat u kiest voor een boxspring die bij u past. Wij helpen u hierbij. U bent van harte welkom in onze showroom, maar bij dezen geven wij u alvast enkele belangrijke punten waar u over na kunt denken.

  1. Het formaat

Wellicht wel de belangrijkste factor bij het aanschaffen van een nieuwe boxspring: het formaat. Gaat u voor een eenpersoons of tweepersoons boxspring? Zeer populair is de boxspring in de maat 1.80 x 200. Dit “queen size bed” is het meest verkochte soort. Echter: wanneer u behoefte hebt aan meer ruimte, of wanneer u of uw partner extreem lang is, kunt u kiezen voor een groter bed, bijvoorbeeld een boxspring in de maat 180 x 220 of 200 x 220. Vanzelfsprekend houdt u bij het kiezen van het formaat ook rekening met de beschikbare ruimte.

  1. Optimale matrassen

Gaat u voor een eenpersoons boxspring, dan hoeft u alleen voor uzelf rekening te houden met het soort matras. Slaapt u samen in een boxspring, dan kunt u kiezen voor twee individuele matrassen. De keuze voor het matras, bepaalt in grote mate uw slaapcomfort. De stevigheid van het matras hangt onder andere af van uw lichaamsgewicht, voorkeur en slaaphouding.

  1. Het juiste topmatras

Met alleen de keuze voor de matrassen bent u er wellicht nog niet. Door te kiezen voor een topmatras kunt u het accent verder verleggen naar het door u gewenste comfort. Zo kunt u uw bed nog net iets zachter of juist steviger maken.

  1. Verstelbaarheid

Hebt u behoefte aan een verstelbaar bed? Dit kan een wens of misschien wel een vereiste zijn als u graag in bed leest of tv-kijkt. Ook kunt u met een verstelbaar bed afwisselen van houding en eenvoudiger in- en uitstappen. Voor maximaal comfort en gemak kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een elektrisch verstelbare boxspring.

  1. Accessoires

Door te kiezen voor het juiste bed en optimale matrassen, zorgt u voor een solide basis. Met het kiezen van de juiste kussens en het perfecte dekbed maakt u uw bed helemaal af. Er is ontzettend veel keuze. Het beste is om de diverse mogelijkheden zelf te komen ervaren.

Uiteraard kunt u het bed van uw keuze ook bijna altijd verder aankleden. Denk aan nachtkastjes en verlichting. Het is goed om van tevoren te bedenken of u hier behoefte aan hebt.

  1. Uw budget

Jan van Peer Slaapcomfort is trots op het omvangrijke assortiment dat wij u presenteren. Om het voor u zelf overzichtelijker te maken, is het verstandig om te bepalen of u wilt werken met een maximum budget. Wij bieden zeer betaalbare maar kwalitatieve bedden, maar ook topklasse bedden van premium merken.

Op de vraag “waar moet ik op letten bij een boxspring kopen” zijn nog veel meer antwoorden mogelijk. Onze adviseurs kennen ze allemaal. Neem rustig de tijd om u in onze showroom te laten informeren over de mogelijkheden die bij uw wensen, eisen en budget passen. Onze adviseurs staan voor u klaar.

Advies nodig wanneer het u uitkomt

Tussen 08:30 - 17:00 uur
×