Wat is een goed bed?

- Blog -
maandag 30 januari, 2023

Wat is een goed bed eigenlijk?

Wat is een goed bed? Dat is natuurlijk de eerste vraag die u zichzelf stelt wanneer u een nieuw bed gaat kopen. Het eenvoudige antwoord is: een bed waarin u heerlijk, comfortabel slaapt en uitgerust in wakker wordt. Dat lijkt eenvoudig, maar in de praktijk betekent dit dat het ideale bed voor iedereen anders kan zijn. Als slaapspecialist hebben wij vanzelfsprekend ook een perfect bed voor u. Onze experts helpen u graag. Het is echter van tevoren raadzaam om stil te staan bij wat u nodig hebt. Daarom geven wij u graag de volgende tips.

Een goed bed heeft de juiste afmetingen

Wat is een goed bed? In de eerste plaats is dit een bed met de juiste afmetingen. De juiste afmetingen zorgen ervoor dat u de ruimte krijgt die u nodig hebt. Het eerste criterium op dit gebied, is of u alleen of samen slaapt. Slaapt u alleen, dan kunt u kiezen voor een eenpersoonsbed. Slaapt u samen, dan wilt u een tweepersoonsbed.

Zowel eenpersoons- als tweepersoonsbedden zijn verkrijgbaar met verschillende afmetingen. Wie niet zeer bovengemiddeld lang is, kan prima slapen in een bed met een lengte van 2 meter. Dit is de standaard maat. Een standaard eenpersoonsbed is 2.00 x 0,70 meter, maar wie behoefte heeft aan meer ruimte, kan bijvoorbeeld gaan voor een bed van 2.00 x 1.20 meter.

Tweepersoonsbedden kennen meestal de afmeting 2.00 x 1.80 meter. Breder (2.00 x 2.00 meter) of langer (bijvoorbeeld 2.10 x 1.80 meter of 2.20 x 1.80 meter) is ook mogelijk. Ook kunt u, wanneer u bijvoorbeeld niet zoveel ruimte hebt, kiezen voor een wat smaller bed van 2.00 x 1.60 meter.

Wat voor slaper bent u en wat ligt lekker?

Bij Jan van Peer Slaapcomfort is elk bed aan uw persoonlijke wensen aan te passen. Of u nu gaat voor een eenpersoonsbed of een tweepersoonsbed. Onze tweepersoons boxsprings kunnen bijvoorbeeld geleverd worden met twee individuele matrassen (dat geldt ook voor onze bedden met lattenbodems). Dat is belangrijk, want wat voor u een goed bed is, hangt sterk af van het matras dat u kiest. Deels is dat afhankelijk van voorkeur (zacht of stevig), maar deels ook van lichaamsgewicht. Iemand met een hoger lichaamsgewicht is vaak gebaat bij een steviger matras.

Dekbedden, kussens en overige punten

Een goed bed wordt niet alleen bepaald door het soort bed, het formaat en de matrassen. Voor uw slaapcomfort zijn ook de juiste dekbedden en hoofdkussens van groot belang. Hier geniet u een ruime keuze. Zo zijn er bijvoorbeeld ventilerende hoofdkussens, voor mensen die ‘s nachts snel last hebben van warmte of transpireren, maar ook ergonomische hoofdkussens of traagschuim hoofdkussens. Ook voor kussens geldt: er is altijd een exemplaar verkrijgbaar dat aan al uw wensen en eisen voldoet.

Hetzelfde geldt voor dekbedden. De een geeft de voorkeur aan een warm dons dekbed, terwijl de ander beter slaapt onder een luchtig katoenen dekbed.

Natuurlijk wil het oog ook wat, dus een goed bed is een bed dat u ook mooi vindt. Ook kan het zijn dat u bepaalde wensen hebt op het gebied van gebruiksgemak, zoals een voorkeur voor een elektrische boxspring.

Wij helpen u aan het beste bed

Wat is een goed bed voor u? Bezoek onze showroom en laat u informeren door onze adviseurs. Zij kunnen aan de hand van uw wensen en eisen meerdere bedden laten zien. Uiteraard kunt u proefliggen en kunnen wij u helpen bij het kiezen van de optimale matrassen, kussens en dekbedden.

Advies nodig wanneer het u uitkomt

Tussen 08:30 - 17:00 uur
×