Wat is een goed matras

- Blog -
zondag 14 mei, 2023

Wat is een goed matras?

Een goed matras zorgt ervoor dat u ‘s nachts lekker slaapt en de volgende morgen fris en fit opstaat. Een fijne nachtrust is namelijk onmisbaar voor een gezonde levensstijl. Het voorkomt klachten op de korte en lange termijn. Wat is een goed matras precies? En welk model past het best bij uw lengte, lichaamsgewicht en de mate van nachtelijk transpireren? Bij Jaap van Peer staat uw slaapcomfort voorop. We geven u graag gratis en vrijblijvend slaapadvies.

Wat is een goed matras voor uw bed?

Om de vraag ‘Wat is een goed matras?’ goed te kunnen beantwoorden, speelt allereerst de afmeting een belangrijke rol. Zelfs het meest hoogwaardige matras zal niet aan uw wensen voldoen als het te groot of te klein is. Koopt u een nieuw bed? Dan doet u er verstandig aan om meteen een bijpassend matras te kopen. Vervangt u alleen het matras? Noteer de afmetingen van uw bed en ga met die informatie shoppen.

Of u nu een eenpersoons- of tweepersoonsbed heeft, matrassen zijn er in diverse afmetingen. Het standaardformaat van een eenpersoonsmatras is 200 × 90 centimeter. Een tweepersoonsmatras komt vaak in de maten 200×140 centimeter, 200×160 centimeter en 200×180 centimeter. Breder en/of langer is altijd mogelijk.

Hoe stevig moet het matras zijn?

De volgende vraag die u uzelf stelt is: ‘Hoe stevig moet het matras zijn?’ Voor een deel is het antwoord op deze vraag afhankelijk van uw lengte en gewicht. Hij moet voldoende ondersteuning bieden. Iemand met een groot en zwaarder postuur heeft behoefte aan meer stevigheid, dan iemand die korter van stuk is en minder zwaar. En natuurlijk tellen ook uw persoonlijk slaapwensen mee. Ligt u lekkerder op een zacht of juist op een hard matras? Houd hier dan rekening mee bij als u gaat winkelen.

Slaapt u samen of alleen?

Wat goed is voor u, geldt niet automatisch voor uw partner. Als u samen slaapt, is het verstandig om de slaapwensen met elkaar te bespreken en wellicht 2 losse matrassen te kopen, die ieder in hun eigen slaapwensen voorzien.

Wat is een goed matras bij nachtelijk zweten?

Om fijn te kunnen slapen is ook een goede temperatuur essentieel. Uw kamer moet niet te koud zijn en niet te warm. Kies bij voorkeur liever voor iets koeler, dan voor een te warme slaapkamer. Ook de temperatuur in bed is belangrijk. U straat lichaamswarmte uit en sommige matrassen worden hierdoor warmer dan anderen. Een goed matras ademt en ventileert, zodat u ‘s nachts koel blijft. Hiermee voorkomt u overmatig nachtelijk zweten. Matrassen kunnen diverse vullingen hebben, koudschuim, traagschuim en pocketvering bijvoorbeeld. Transpireert u meer dan gemiddeld gedurende de nacht? Kies voor een matras van koudschuim. Dit materiaal zorgt voor een optimale vochtregulatie.

Het beste matras binnen uw budget

Matrassen zijn er in vele prijsklassen. U wilt een model dat het best bij u past, maar dat ook binnen uw budget past. Bij Jan van Peer Slaapcomfort vindt u matrassen in verschillende prijsklassen. Onze medewerkers gaan samen met u op zoek naar het juiste slaapcomfort, ook als u nog niet precies weet wat u zoekt. Neem online contact op of bezoek onze showroom in Emmen.

×