maandag 14 september, 2020

Wat is een goed matras?

Wat is een goed matras? Het eenvoudige antwoord is: een matras waarop u elke avond lekker slaapt en elke ochtend goed uitgerust wakker wordt. Welk matras dan het beste bij u past, is van diverse factoren afhankelijk. Onder andere van uw lengte en lichaamsgewicht, uw voorkeurs slaaphouding en wat u prettig vindt liggen. Natuurlijk speelt ook uw budget een rol.

Bij Jan van Peer Slaapcomfort vindt u altijd een goed matras. Ook als u niet precies weet wat u zoekt. Onze medewerkers kunnen samen met u op zoek gaan naar het matras dat het beste voorziet in uw behoeften. Dus: wat is een goed matras? U leest hieronder waar u op moet leggen.

Wat is een goed matras? Een matras dat groot genoeg is

Om de vraag “wat is een goed matras?” goed te kunnen beantwoorden, is het eerst van belang om voor uzelf te weten hoe groot het matras moet zijn. Zelfs het meest hoogwaardige matras zal niet aan uw wensen voldoen wanneer het te klein is. Een goed matras is dan ook een matras dat u voldoende ruimte biedt om te kunnen liggen zoals u dat wenst.

Of u nu een eenpersoonsbed of tweepersoonsbed hebt; matrassen zijn er altijd in diverse afmetingen. Standaard meet een eenpersoonsmatras 200×70 centimeter en een tweepersoonsmatras komt vaak in de maten 200×140 centimeter, 200×160 centimeter of 200×180 centimeter. Breder en/of langer is altijd mogelijk.

Hoe stevig moet het matras zijn?

De volgende vraag die u uzelf kunt stellen, is: hoe stevig moet uw matras zijn? Voor een deel is deze vraag afhankelijk van uw lengte en gewicht. Iedereen heeft voldoende steun nodig. Een zwaarder persoon heeft daarom vaak behoefte aan een wat steviger, harder matras met meer ondersteuning. Uw voorkeur telt echter ook. Slaapt u simpelweg lekkerder op een wat zachter matras, of juist op een wat harder matras? Houd hier dan rekening mee.

Alleen of samen?

Wat is een goed matras? Wat goed is voor u, is niet automatisch goed voor uw partner. Indien u samen slaapt, is het daarom wellicht van belang om allebei een eigen matras te kopen dat voorziet in uw unieke behoeften.

Verkoeling en ventilatie

Matrassen kunnen uit diverse materialen bestaan. Om goed te slapen, is de optimale temperatuur te belangrijk. Uw kamer moet niet te koud en niet te warm zijn. Liever iets koeler dan iets warmer. Maar ook de temperatuur van uw bed is belangrijk. U straat lichaamswarmte uit en sommige matrassen worden hierdoor warmer dan andere. Misschien is het antwoord op de vraag “wat is een goed matras?” misschien wel een matras dat voldoende ventileert en koel blijft. Dit zodat u niet gaat zweten. Een matras van koudschuim kan dan bijvoorbeeld voor u het beste zijn.

Het beste matras voor uw budget

Matrassen zijn er in vele prijsklassen. U wilt het matras dat het beste voor u geschikt is, maar dat ook binnen uw budget past. Kom daarom gewoon eens langs bij Jan van Peer Slaapcomfort. In onze showroom in Emmen kunt diverse opties bekijken en zelf ervaren hoe de matrassen liggen. U vindt bij ons zowel alle soorten boxsprings als matrassen voor lattenbodems. Daarbij kunt u rekenen

Wat zeggen onze klanten?

Wij zijn er erg blij mee!