Welk kussen bij nekklachten?

- Blog -
zondag 14 augustus, 2022

Welk kussen bij nekklachten?

Stijfheid van de nek, pijnscheuten, hoofdpijn en tintelingen. Naar de schouders en armen uitstralende pijn, slaapproblemen en vermoeidheid. Dit zijn de symptomen van nekklachten die kunnen ontstaan als gevolg van een verkeerde houding van de nek tijdens het slapen. Het juiste kussen kan deze nekklachten vaak verminderen, verhelpen of voorkomen. Maar voor welk kussen bij nekklachten moet u kiezen? Wij helpen u verder.

Allereerst is de slaaphouding van belang

Wist u dat het slapen op de rug de beste slaaphouding is? Uw lichaamsgewicht wordt dan optimaal over het matras verdeeld, waardoor de druk op specifieke lichaamsdelen lager is dan bij een zijligging. Door rugligging is ook sprake van een neutrale houding van de wervelkolom, het hoofd en de nek. Uw lichaam kan dan volledig ontspannen. Het nadeel van de rugligging is wel dat deze – indien u hier last van hebt – snurken bevordert.

De meeste mensen slapen op hun zij. Op de zij slapen voelt voor veel mensen nu eenmaal comfortabel. Zijslapen is prima, zolang de nek en rug voldoende worden ondersteund. Met een zijslaapkussen wordt de ruimte tussen nek en schouders opgevuld en worden de rugwervels zo min mogelijk belast.

Op uw buik slapen is het minst aan te raden; het zet uw spieren en gewrichten continu onder druk. De minste risico’s op nekklachten heeft de buikslaper die geen kussen of een zeer plat kussen gebruikt, om zo de verkeerde houding te minimaliseren. Wat uw slaaphouding ook is, het juiste kussen bevordert een goede slaaphouding.

Hulp nodig bij uw keuze?

Kom proef liggen in onze teststudio.

Welk kussen is goed bij nekklachten?

Welk kussen bij nekklachten voor u geschikt is, hangt dus grotendeels af van uw slaaphouding. Het juiste hoofdkussen zorgt voor een rechte lijn van uw hoofd, nek en rugwervels. Het hoofd moet niet hoger of lager liggen dan de schouders. Ga daarom altijd proefliggen als u een kussen gaat aanschaffen. Bij ons kan dat uiteraard. Onze experts kijken goed naar uw houding en voorzien u van deskundig advies.

Jan van Peer Slaapcomfort heeft verscheidene soorten kussens in het assortiment. Elk kussen biedt ondersteuning aan de nek: daar zijn zij op geselecteerd. De vorm van het kussen, de stevigheid en zelfs de stof bepalen welk kussen het meest geschikt is bij uw slaaphouding. Ook van invloed is of u vaak wisselt van slaaphouding. Als u regelmatig van rug- naar zijligging overgaat (en terug), is een kussen nodig dat letterlijk kan meebewegen. Welk kussen goed is bij nekklachten, is dus helemaal persoonlijk.

Onze kussens tegen nekklachten

Wij bieden u diverse nekondersteunende kussens. De speciale nekondersteunende kussens van Silvana variëren van uiterst zacht tot stevig. Als u wisselt tussen rug- en zijligging, is het Butterfly gezondheidskussen zeer geschikt. Dit kussen biedt optimale ondersteuning in elke houding.

De Silvana Special Arctica en Special Bermuda zijn gevuld met dons en hebben een schoudercontour waardoor schouders en kussen perfect op elkaar aansluiten. De Silvana Special Sunda heeft dezelfde schoudercontour, maar is gevuld met het steviger kapok. Omdat voorkeuren voor zacht of stevig nu eenmaal verschillen.

Een uitermate ondersteunend kussen vindt u in de Silvana Wave Medium, met een echte neksteun, die zowel aan de hoge als lage kant te gebruiken is. De Silvana Wave Visco heeft daarnaast nog de eigenschap zich te vormen naar het hoofd en de nek, door het traagschuim waarmee het kussen is gevuld.

De M Line Athletic Pillow is uniek in zijn soort. Dit kussen corrigeert uw slaaphouding en heeft daarmee een preventieve werking tegen nek-, rug- en hoofdpijn. Het kussen is getest onder patiënten met een whiplash. Maar liefst 80% van hen heeft een verbetering van de nachtrust ervaren na het in gebruik nemen van dit kussen

Kom langs voor advies

Welk kussen het beste is voor uw nek is dus zeer persoonlijk. Bij Jan van Peer Slaapcomfort zoeken onze specialisten graag met u mee naar het kussen dat aansluit bij úw slaaphouding. U bent van harte welkom in onze showroom. Wilt u online bestellen en heeft u eerst advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op.

Advies nodig wanneer het u uitkomt

Tussen 08:30 - 17:00 uur
×