woensdag 14 juni, 2023

Matras bij rugklachten

Gemiddeld genomen brengen we een derde van ons leven door in bed. Om rugklachten te verminderen of zelfs helemaal te verhelpen, is het daarom belangrijk dat u op een goed matras slaapt. ‘s Nachts komt ons lichaam tot rust en de spieren laden op, zodat u er de volgende dag weer fris en fit tegenaan kunt. Hierbij speelt o.a. het materiaal van uw matras en uw slaaphouding een rol. Welk matras kiest u bij rugklachten? Wij geven persoonlijk slaapadvies.

Verschillende soorten matrassen

Matrassen zijn er in verschillende soorten en maten. Ze hebben een harde buitenlaag en een zachte vulling. De vulling en de dikte van het matras zijn bepalend voor het ligcomfort.

Om te beginnen kiest u natuurlijk een matras dat is afgestemd op de afmetingen van uw bed of boxspring. Daarnaast doet u er verstandig aan om ook rekening te houden met een aantal andere zaken.

  • Uw lichaamsgewicht
  • Uw slaaphouding
  • De juiste vulling
  • De mate van nachtelijk zweten
  • Uw persoonlijke slaapcomfort

Het beste matras bij rugklachten

Bij Jan van Peer Slaapcomfort verkopen we matrassen in elke soort en maat. Voor buik-, zij- en rugslapers en afgestemd op uw postuur en persoonlijke voorkeuren. Laat u online inspireren in onze webshop of bezoek onze showroom in Emmen voor advies op maat.

Bij rugklachten kunt u het best voor een luxe matras kiezen, gevuld met pocketveer latex of traagschuim. Die werken drukverlagend en vormen zich naar uw lichaam tijdens het slapen. Zo krijgt uw wervelkolom, waaronder ook de rug, optimale ondersteuning gedurende de nachtrust en wordt u uitgerust en klachtenvrij wakker. Dat is pas echt een goedemorgen!

Een topmatras bij rugklachten

Een topmatras biedt extra ondersteuning bij rugklachten. U kunt ervoor kiezen om beiden aan te schaffen: een nieuw matras kopen en een topper. Wilt u niet uw complete matras vervangen? Dan is een topper bovenop uw huidige matras ook het proberen waard.

Topmatrassen zijn tussen 5 en 15 centimeter hoog en ook verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. U vindt ze in ons assortiment met een vanafprijs van €119,-. Ze bieden extra stevigheid, slaapcomfort en zorgen ervoor dat de druk op uw lichaam beter wordt verdeeld. Ook in dit geval geldt het advies om te kiezen voor een pocketveer latex of traagschuimmatras bij rugklachten.

De beste slaaphouding bij rugpijn

Er zijn 3 verschillende slaaptypen: buik-, zij- en rugslapers. Deze laatste slaaphouding is het best voor een gezonde nachtrust. Als u op uw rug slaapt komt uw volledige wervelkolom tot rust. Hiermee voorkomt en vermindert u niet alleen klachten aan de rug, maar ook aan de nek en schouders.

Uw slaaphouding is van belang bij het kopen van een goed matras. Het bepaalt namelijk op welke punten u de meeste ondersteuning nodig heeft. Onze specialisten voorzien u graag van persoonlijk advies en u bent uiteraard ook van harte welkom om te komen proefliggen in onze winkel!

×