Welk matras past bij mij?

- Blog -
maandag 30 oktober, 2023

Welk matras past bij mij?

Welk matras past bij mij? is de belangrijkste vraag die u moet beantwoorden, voordat u een nieuw bed koopt. Een goed matras is namelijk essentieel voor uw slaapcomfort. Om een checklist te kunnen maken en te bepalen welk matras perfect aansluit op uw slaapwensen, moet u eerst een aantal dingen op voor uzelf een rij zetten. Gebruik onze 6 tips of bezoek de showroom in Emmen voor advies op maat van een van onze slaapexperts.

Welk matras past bij mij? Hier moet u aan denken

De vraag ‘Welk matras past bij mij?’ kunt u vaak zelf al grotendeels beantwoorden door onderstaande zaken op een rij te zetten.

  • Wat zijn de afmetingen van mijn bed?
  • Is mijn bed verstelbaar?
  • Welk matras past bij mijn postuur?
  • Wat biedt het meeste slaapcomfort?
  • Heb ik het snel warm?
  • Wat biedt de beste ondersteuning bij mijn slaaphouding?

Welk matras past bij mijn bed?

Welk matras bij u past, is o.a. afhankelijk van het type bed dat u heeft. Koopt u een nieuw bed? Dan kunt u het best meteen een bijpassend matras kopen. Koopt u een nieuw matras voor uw huidige bed? Dan dient u rekening te houden met de bestaande afmetingen en extra’s, zoals het type bedbodem en de verstelbaarheid van uw bed. Niet elk matras is namelijk geschikt voor een elektrisch verstelbaar bed.

Lees ook onze tips over het juiste bed kopen.

Welk matras past bij mijn postuur?

U kunt zich waarschijnlijk wel voorstellen dat iemand van 1.60 m die 65 kilo weegt andere slaapwensen en -behoeften heeft dan iemand van 1.90 m die 100 kilo weegt. En dat is niet zo vreemd, want uw lengte en gewicht spelen een grote rol bij het bepalen van de juiste ondersteuning gedurende de nacht. De gouden regel bij het bepalen welk matras bij u past is: hoe groter en zwaarder uw postuur, hoe harder het matras moet zijn. U heeft dan namelijk meer tegendruk (ondersteuning) nodig.

Wat zijn mijn persoonlijke slaapwensen?

Naast de gezondheidsvoorschriften voor een goede nachtrust, heeft u natuurlijk ook uw persoonlijke wensen. Ligt u liever op een stevig of een zacht matras? Twijfelt u welk matras past bij uw slaapwensen? Kom dan proefliggen in onze showroom. Door direct na elkaar de verschillende hardheden te ervaren, komt u erachter wat voor u het prettigst ligt.

Heb ik last van nachtelijk zweten?

Heeft u ‘s nachts vaak last van warmte of nachtelijk zweten? Dan is een matras dat goed ventileert geschikt de beste keuze. Bij jan van Peer Slaapcomfort kiest u uit traditionele modellen van traagschuim (memory foam), koudschuim matrassen, latex matrassen, M Line matrassen en Auping matrassen  Ook hiervoor geldt dat het antwoord op de vraag ‘welk matras bij u past’ het best kan worden beantwoord nadat u alle opties zelf heeft ervaren.

Wat biedt de beste ondersteuning bij mijn slaaphouding?

In de slaapwetenschap onderscheiden we 3 slaaptypen: zij-, buik- en rugslapers. De houding die u in bed aanneemt, is bepalend voor de beste ondersteuning. Als zijslaper moet u op andere plekken worden ondersteund, dan wanneer u op uw buik of rug slaapt en hiervoor werken verschillende soorten vulling het best. Zijslapers kunnen het best kiezen voor een stevig koudschuim matras of een pocketvering matras, buikslapers voor een traagschuim matras en rugslapers een koudschuim matras.

×