woensdag 30 september, 2020

Welk matras past bij mij?

Wel matras past bij mij? Dat is misschien wel de belangrijkste vraag die u zichzelf stelt wanneer u een nieuw bed gaat kopen. Uw matras is namelijk zeer bepalend voor uw slaapcomfort. Om u te helpen bepalen welk matras het beste bij u past, geven wij u graag de onderstaande tips. Natuurlijk bent u ook welkom in onze showroom in Emmen voor advies op maat van een van onze slaapexperts.

Welk matras past bij mij? Hier moet u aan denken

De vraag “welk matras past bij mij” kunt u vaak zelf al grotendeels beantwoorden door u zelf de onderstaande vragen te stellen:

  • Welk bed heb ik, of welk bed past bij mij?
  • Hoe groot moet mijn matras zijn?
  • Wat past bij mijn postuur?
  • Wat vind ik het lekkerst liggen?
  • Moet het bed verstelbaar zijn?
  • Heb ik het snel warm? 

Welk bed heb ik, of welk bed past bij mij?

Welk matras bij u past, is ook afhankelijk van wat voor bed u heeft. Koopt u een nieuw bed, dan kunt u altijd een bijpassend matras kopen. Koopt u een nieuw matras voor uw huidige bed, dan dient u er rekening mee te houden dat een matras voor een lattenbodem anders is dan dat van een boxspring.

Hoe groot moet mijn matras zijn?

Een goed matras biedt u altijd voldoende ruimte. Welk matras u kunt gebruiken, is afhankelijk van de grootte van het bed dat u koopt of hebt. Is uw huidige matras te klein, dan is de aanschaf van een ander formaat bed inclusief een nieuw matras een zeer goede keuze. Zo verzekert u uzelf van jarenlange fijne slaap. Lees ook deze tips over het kopen van het juiste bed.

Wat past bij mijn postuur?

Welk matras past bij mij? Het antwoord op deze vraag is totaal verschillend voor iemand van 1.60 meter en 55 kilo of iemand van 1.85 meter en 90 kilo. Welk matras bij u past hangt ook af van uw postuur. Het is namelijk belangrijk dat uw lichaam voldoende ondersteuning krijgt. Grotere, zwaardere personen hebben vaak behoefte aan een zwaarder matras.

Wat vind ik het lekkerst liggen?

Er is dus een ideaal matras voor uw postuur. Temeer omdat u voor elk postuur keuze hebt uit verschillende soorten matrassen. Ligt u liever iets steviger of juist iets zachter? Dit is belangrijk voor het bepalen van uw keuze. Vraagt u zich in dit opzicht af: welk matras past bij mij? Kom dan proefliggen in onze showroom. Door direct na elkaar de verschillende hardheden te ervaren, komt u erachter wat u het fijnst vindt.

Moet het bed verstelbaar zijn?

Heeft u een elektrisch verstelbare lattenbodem of een elektrische boxspring? Dan is het (met name in het tweede geval) belangrijk dat u kiest voor een matras dat hiervoor gemaakt is. Niet elk matras is namelijk geschikt voor een elektrisch verstelbaar bed.

Heb ik het snel warm?

Heeft u ‘s nachts vaak last van warmte of transpireren? Dan is een matras dat goed ventileert geschikt voor u. Naast traditionele (boxspring) matrassen kunt u ook kiezen voor een matras van traagschuim (memory foam) of koudschuim. Ook hiervoor geldt dat het antwoord op de vraag welk matras bij u past het beste gegeven kan worden nadat u alle opties zelf ervaren hebt.

Wat zeggen onze klanten?

Wij zijn er erg blij mee!