vrijdag 29 juli, 2022

Ik ben een zijslaper

Goede slaap is belangrijk. De kwaliteit van de slaap heeft invloed op uw stemming en energie. Na een goede nachtrust begint u fitter aan de dag. Het optimale matras en het optimale kussen zijn belangrijke voorwaarden voor goede slaap. Wat zijn nu het beste matras en kussen voor de zijslaper? Verschillende slaaphoudingen vereisen elk hun eigen matras en kussen. Wij vertellen u hier graag meer over.

Schep de juiste voorwaarden voor goede slaap

Hoewel het belangrijk is dat u als zijslaper op het juiste matras en kussen slaapt, komt er meer kijken bij goede slaap. Zorg voor een koele en donkere kamer en vermijd blauw licht, cafeïne en zware inspanning zo’n twee uur voordat u slapen gaat. Vervolgens is het belangrijk dat uw bed aan uw behoeften voldoet. De keuze voor het juiste kussen en matras is sterk afhankelijk van uw slaaphouding. Een optimale houding voorkomt nek- en schouderklachten. Op deze pagina leest u hoe wij het ideale bed voor de zijslaper creëren.

Wat belangrijk is voor een zijslaper

De meeste mensen slapen op hun zij, vooral omdat dit voor velen de meest comfortabele houding is. Helaas is de zijligging niet de meest natuurlijke houding. Naast een hogere druk op uw longen en buik, moeten de schouders en armen een groot deel van uw lichaamsgewicht dragen. Sommige zijslapers vinden het daarom prettig om te slapen met een kussen tussen de knieën om de druk meer gelijkmatig te verdelen. Dit is echter niet de oplossing.

Voor een zijslaper is het belangrijk dat het lichaam in een rechte lijn ligt. Dit houdt in dat uw hoofd, nek en schouders in lijn liggen met uw ruggengraat. Wat dit betekent voor de keuze voor een matras en kussen voor de zijslaper leggen wij dadelijk uit.

Hulp nodig bij uw keuze?

Kom proef liggen in onze teststudio.

Kies voor een passend formaat bed

Het kan ook van belang zijn om het formaat van uw bed en matras goed te overwegen. Sommige zijslapers liggen bijvoorbeeld niet in een rechte lijn, maar in de foetushouding, of met de armen gestrekt. Het kan zo zijn dat u dan behoefte hebt aan een wat breder bed. Zeker wanneer u niet alleen slaapt. Bij ons vindt u alle soorten matrassen in alle afmetingen. Zo zijn onze boxsprings leverbaar in de volgende maten:

Boxspring 120×200 cm
Boxspring 120×210 cm
Boxspring 140×200 cm
Boxspring 160×200 cm
Boxspring 160×210 cm
Boxspring 180×200 cm
Boxspring 180×210 cm
Boxspring 180×220 cm

Wat is het beste matras voor de zijslaper?

Een matras voor een zijslaper is bij voorkeur een breed matras. Wat qua stevigheid het beste matras is voor een zijslaper, hangt vooral af van uw lichaamsformaat en -gewicht. De zijslaper met gemiddeld postuur doet het beste aan de aanschaf van een matras dat naast breed, ook relatief zacht is. Onder andere veel van onze traagschuim matrassen zijn hiervoor zeer geschikt. Wanneer zware lichaamsdelen als schouders, heupen en knieën iets kunnen wegzinken in het matras, maar wel goed ondersteund worden, ligt de ruggengraat in een rechte lijn. Zijslapers met een zwaarder postuur hebben een iets harder matras nodig om die rechte lijn te behalen. Wij hebben altijd het beste matras voor de zijslaper, ongeacht postuur en wensen.

Wat is het beste hoofdkussen voor de zijslaper?

Het beste hoofdkussen voor de zijslaper zorgt voor voldoende ondersteuning van uw nek en rug. Het ideale kussen vult de ruimte tussen uw nek en schouders op, waardoor de rugwervels zo min mogelijk worden belast. De schouders van een zijslaper moeten niet óp het kussen liggen, maar er tegenaan. Hoe breder de schouders, hoe hoger het kussen voor een zijslaper moet zijn om te zorgen dat hoofd, nek en schouders in één lijn liggen en het hoofd optimaal wordt ondersteund.

Wij hebben onder andere voorgevormde kussens voor zijslapers in ons assortiment. Deze kussens zorgen ervoor dat uw nek optimaal wordt ondersteund en uw hoofd op de juiste hoogte ligt. Een traagschuim hoofdkussen is vaak een goede keuze voor de zijslaper.

Kom langs voor advies op maat

Goed slapen is geen vanzelfsprekendheid. Schroom niet om contact met ons op te nemen voor persoonlijk advies. In onze showroom creëren we samen met u uw ideale bed. Onze specialisten bekijken uw slaaphouding en kunnen op basis hiervan, alsmede uw wensen en budget het beste matras en kussen voor u adviseren.

Advies nodig wanneer het u uitkomt

Tussen 08:30 - 17:00 uur
×