Het juiste bed bij allergie

- Blog -
woensdag 26 oktober, 2022

Het hebben van een allergie zorgt voor verschillende klachten. Helaas kan het ook een negatief effect hebben op uw slaapkwaliteit en slaapduur. Door een goed bed te kiezen kunt u uw allergieklachten verminderen. Wat is dan een goed bed als u last heeft van een allergie? In deze blog helpen wij u aan het juiste bed bij allergie.

Bij welke soorten allergieën moet ik rekening houden met de keuze voor mijn bed?

Bij een aantal allergieën is het belangrijk om te letten op de keuze qua bed. Dit zijn onder meer allergieën zoals stofallergie en huismijt allergie. Vaak worden deze twee soorten allergieën door elkaar gehaald. Er is echter een verschil tussen deze soorten allergieën. Bij een stofallergie reageert u sterk op stof. Bij een huismijt allergie krijgt u klachten door de uitwerpselen van de huisstofmijt. De huisstofmijt leeft in het stof in (schone) huizen en bevindt zich vooral in kussens en matrassen. Daarnaast moet u rekening houden met allergieën voor bepaalde materialen, zoals wol en latex. 

Wat is het juiste bed bij allergie?

Met een allergie kunt u kiezen voor elk soort bedframe, dat niet gestoffeerd is. Bij gestoffeerde bedframes moet u wel opletten, zoals bijvoorbeeld bij een boxspring. Als u een stofallergie heeft is het af te raden om te kiezen voor een boxspring, omdat het lastig stofvrij te houden is. Een alternatief is om een hypoallergene doek (“bedrok”) over de boxspring te trekken. Als u een allergie heeft voor latex of wol kunt u zonder zorgen kiezen voor een boxspring, als het bedframe, de topper en het matras geen wol of latex bevat. Een voordeel is dat veel boxsprings te koop zijn in diverse soorten stoffen. Zo kunt u bijvoorbeeld de Box&More boxspring Slimline aanpassen naar uw gewenste kleur en stof.

Hulp nodig bij uw keuze?

Kom proef liggen in onze teststudio.

Welk soort matras is het beste bij een allergie?

Geschikte matrassen voor mensen met een wolallergie zijn onder andere de Auping Evolve en Auping Elite. De Auping Evolve is een circulair matras, wat inhoudt dat het geen schuim en lijm bevat. Dit matras is ook vrij van latex, waardoor het ook een goede keuze is als u een latexallergie heeft. De Auping Elite is een luxere variant van de Auping Evolve. Dit matras is een bodytype-matras, wat inhoudt dat het matras aan uw lichaamsbouw wordt aangepast. Daarnaast heeft u 13 keuzemogelijkheden en keuze uit 3 soorten hardheid van het matras. Er zijn niet veel matrassen met latex, waardoor u met een latexallergie iets meer keuze heeft uit matrassen. Een goede keuze is bijvoorbeeld de M Line matras cool motion 2. Dit is ook een goede keuze als u een huismijt allergie heeft. Doordat het matras koel blijft door de open celstructuur, heeft u minder kans op huismijt. De huismijt houdt namelijk van warme plekken. Bij een stofallergie kunt u kiezen voor alle soorten matrassen, maar het is belangrijk om het matras regelmatig af te stoffen.

Welk soort kussen is het beste bij een allergie?

Als u last heeft van een huismijt allergie is de Wave Silvana medium of de Silvana Special Grando Medium een goede keuze. Dit zijn beide anti allergische hoofdkussens, die behandeld zijn met Aegis®. Dit is een niet uitwasbare permanente coating, die ervoor zorgt dat bacteriën en kleine organismes (zoals huisstofmijt) onschadelijk worden gemaakt. Deze hoofdkussens zijn ook geschikt voor mensen met een wol allergie, maar niet voor mensen met een latex allergie. Als u een latex allergie heeft is de Silvana Special Sonora een geschikte keuze. Dit kussen bestaat uit bamboe, katoen en uit een vochtregulerende Coultoch. Hierdoor is het een ideaal kussen als u snel zweet tijdens het slapen.

Advies nodig wanneer het u uitkomt

Tussen 08:30 - 17:00 uur
×