Jan van Peer Slaapcomfort

Sinds 1901 een hecht familiebedrijf

Het familiebedrijf Jan van Peer bestaat al ruim 121 jaar! Daarnaast is Jan van Peer nu ook al meer dan 17 jaar ‘Hofleverancier’, het predicaat waarmee een MKB-bedrijf een diep gevoel van respect en eerbied afdwingt en tot de verbeelding doet spreken. Het lange bestaan van Jan van Peer kan een rijke historie natuurlijk nauwelijks verhullen. Het bedrijf groeide gestaag mee in de hele 20e en nu ook de 21e eeuw; van een winkel aan huis in horloges en naaimachines tot een vierde generatie van drie hedendaagse leidinggevenden in allerhande moderne huisraad…

Verkoop en reparaties van horloges en naaimachines

Jan van Peer, de grootvader van JES van Peer en overgrootvader van Jan, Berjo en Ronald begon in 1901 vanuit zijn woning in Schoonoord met de verkoop en reparaties van horloges en naaimachines. Na een aantal succesvolle jaren in het Schoonoorderveen vertrok Jan naar Emmen, ‘op het zand’. Het nog steeds bestaande pand met het karakteristieke torentje op de hoek Hoofdstraat/Derkstraat hoort bij Emmen, zoals bijvoorbeeld het oude Postkantoor, het Kantongerecht en café Groothuis bepalende blikvangers in het centrum van Emmen zijn. In de loop der jaren liet Jan meer panden in de Derksstraat bouwen.

Een stap in het familiebedrijf

In 1928 neemt zoon Harm Jan van Peer samen met diens zus Dirkje en broer Arend de leiding van het bedrijf over. De crisisjaren en de oorlog betekende niet dat de groei stagneerde. In 1940 wordt JES van Peer geboren. Op 22-jarige leeftijd stapt hij ook in het familiebedrijf, waarbij hij als derde generatie in 1974 de algehele leiding overneemt. Dan is het bekende torentje al verdwenen. In 1966 werd het grote pand fors gemoderniseerd, waarbij het torentje het onderspit moest delven, om enkele decennia later tot blijdschap van vele Emmenaren terug te keren…

Opgefrist en vol optimisme stapt het bedrijf de 21e eeuw binnen. De toekomst van het familiebedrijf is met de overname door de drie zoons in respectievelijk 1999 en 2002 verzekerd.

Oudste zoon en eigenaar van de beddenspeciaalzaak Jan van Peer

“In de jaren tachtig ben ik na mijn MDS als assistent bedrijfsleider stage gaan lopen in Deurne, Brabant en Osnabrück.

Overname van de functie

Op een gegeven moment vroeg pa of ik op de huishoudelijke afdeling wilde werken. Dat deed ik dus. Later in 1999 kon ik de functie overnemen van de vertrekkende bedrijfsleider in onze beddenzaak Jan van Peer Slaapcomfort. Ik kwam los van de verantwoordelijkheid van pa, want eerlijk is eerlijk, hij was niet de makkelijkste en wilde nog wel eens zogezegd ‘de knoet hanteren’, haha! Mijn overname gaf hem trouwens wel meer rust.

Sindsdien heb ik Jan van Peer Slaapcomfort weer een hart kunnen geven. Eerst was het “maar” een afdeling erbij, nu is het een volwaardige beddenzaak. Jan is dus sindsdien 100% gespecialiseerd in bedden en alles wat met slapen te maken heeft. Jan van Peer Slaapcomfort heeft vooral een groot assortiment aan boxsprings voor iedere portemonnee, alhoewel we onze handen af houden van het goedkoopste segment! Jan van Peer heeft zijn naam hoog te houden, die van een juiste prijs/kwaliteitsverhouding. Je weet, dat we goed “spul “hebben, maar willen niet te duur zijn.

De medewerkers maken ook een belangrijk deel uit van ons succes. Mensen met knowhow, met verstand van zaken, en met de juiste adviezen”, zegt Jan. Jan ziet de toekomst van Jan van Peer Slaapcomfort dus positief tegemoet, ook vanwege de plannen in de nabije omgeving. “De komst van Mediamarkt gaf natuurlijk een enorme ‘boost’. Het geeft mij de mogelijkheid nog meer mensen blij te maken met een gezonde nachtrust!

×