Wat is een goede boxspring?

- Blog -
zondag 28 mei, 2023

Wat is een goede boxspring?

Wat is een goede boxspring? Dat is een vraag waar geen kant en klaar antwoord op is. Een goede boxspring kan namelijk voor iedereen anders zijn. Daarom kunt u bij Jan van Peer slaapcomfort terecht voor advies op maat. Zodat u de boxspring vindt die voor ú perfect is.

Natuurlijk zijn er wel bepaalde zaken die wij kunnen belichten om u te vertellen wat een boxspring een goede boxspring maakt. Dit begint met het aanschaffen van een kwalitatieve boxspring van een merk dat zich bewezen heeft. Daar bent u bij ons van verzekerd. Dat is nog niet alles. Om een goede boxspring te vinden, is het belangrijk om naar persoonlijke behoeften, omstandigheden en wensen te kijken.

Een goede boxspring begint met het juiste formaat

Een goede boxspring krijgt u alleen wanneer u kiest voor het juiste formaat. Zelfs een boxspring van absolute topkwaliteit zal niet voldoen wanneer deze te kort of te smal is. Daarom kijken wij altijd naar wie er in het bed slaapt (of slapen). Slaapt u alleen, dan hoeft u bij het kiezen van het formaat alleen van uw eigen lengte uit te gaan. De breedte is dan vooraf afhankelijk van uw slaaphouding en hoeveel ruimte u nodig hebt. Slaapt u samen in een boxspring, dan moet er naar meer factoren worden gekeken.

De grootste persoon moet ook comfortabel kunnen slapen en voldoende ruimte hebben. Daar houden wij rekening mee bij de maat die wij adviseren. Wij kijken ook naar andere facetten van het samen slapen in één bed. Gaat u bijvoorbeeld voor een enkel matras, of neemt u allebei een eigen matras? En wat moeten de eigenschappen van deze matrassen zijn?

Hulp nodig bij uw keuze?

Kom proef liggen in onze teststudio.

Wat zijn uw slaapvoorkeuren?

Een goede boxspring begint dus bij het (voor u) juiste merk en de juiste afmetingen. Vervolgens is het zaak om te kijken naar uw slaapvoorkeuren en slaapbehoeften. Ook hier geldt: slaapt u alleen, dan hoeft er ook alleen met uw behoeften en wensen rekening te worden gehouden. Slaapt u met een partner, dan is het vaak aan te raden om te kiezen voor individuele matrassen.

Een goede boxspring is een boxspring die heerlijk ligt en waarop u elke dag weer uitgerust wakker wordt. Welke boxspring dit dan precies is, kan sterk per persoon verschillen. Te beginnen met lichaamsformaat en lichaamsgewicht. Wanneer het aankomt op het onderstel (de boxspring zelf) is er altijd een boxspring te vinden die aan uw wensen en die van uw partner voldoet. Vervolgens komen de matrassen. Een matras dat voor de één perfecte ondersteuning biedt, kan voor de ander niet voldoen. Daarom kijken wij altijd naar lichaamsgewicht. Schelen u en uw partner veel in gewicht, dan heeft u waarschijnlijk ieder behoefte aan een ander matras.

Niet alleen lengte en gewicht zijn van invloed: iedereen heeft ook zo zijn/haar eigen voorkeuren. Daar wordt door een specialist uiteraard rekening mee gehouden bij het adviseren van een goede boxspring. Zo houden sommigen van stevig, zelfs richting het harde, terwijl anderen een matras willen waarin zij heerlijk zacht weg kunnen zakken. Sommige mensen hebben het erg snel warm of transpireren snel in bed. Ook op dat gebied worden er keuzes gemaakt. En wellicht wilt u wel een boxspring waarvan de bodem versteld kan worden.

Kortom: er zijn heel wat keuzes te maken en zult begrijpen dat wij niet op voorhand concreet kunnen zeggen wat voor ú een goede boxspring is. Van kwaliteit bent u bij beddenzaak Jan van Peer slaapcomfort altijd verzekerd. Waar het om gaat, is dat u de kwaliteit in huis haalt die bij u past. Alleen dan heeft u een echt goede boxspring.

Bezoek onze showroom voor gedegen advies

Wilt u weten wat een goede boxspring is voor u? Kom langs in onze showroom. Wij adviseren u graag over de boxsprings die passen bij uw behoeften en wensen. Wij nemen met plezier de tijd om de verschillende opties met u te bespreken en u de verschillen ook zelf te laten ervaren.

Advies nodig wanneer het u uitkomt

Tussen 08:30 - 17:00 uur
×