donderdag 29 juni, 2023

Wat is koudschuim?

Matrassen van koudschuim worden steeds meer verkocht. Ze zijn vaak iets duurder dan hun ‘broertjes’ van traagschuim of met pocketvering, maar daartegenover staat ook een langere levensduur. Wat is een koudschuim matras precies? Welke voordelen heeft het? En hoe test u de kwaliteit en het slaapcomfort? Wij helpen u op weg.

Wat is een koudschuim matras precies?

Koudschuim is een schuim gemaakt van polyol en wordt ook wel High Resilience schuim of HR-schuim genoemd. Dit dankt het materiaal aan haar elastische eigenschappen en goede vochtregulatie, wat voor extra veerkracht en comfort zorgt. Koudschuim is hierdoor zeer geschikt voor matrassen. Polyol heeft een open celstructuur, waardoor het geen warmte vasthoudt en u ‘s nachts niet badend in het zweet wakker wordt. De hoeveelheid polyol speelt een rol bij het bepalen van de kwaliteit

De voordelen van koudschuim

Naast de goede ondersteuning en vochtregulatie, bieden matrassen van koudschuim ook andere voordelen. Zo is het bijvoorbeeld ook anti-allergisch en blijven vieze geurtjes niet hangen.

✓ Elastische en veerkracht, voor optimale ondersteuning

✓ Goede vochtregulatie bij nachtelijk transpireren

✓ Een lange levensduur

✓ Anti-allergisch

✓ Geurvrij

Hulp nodig bij uw keuze?

Kom proef liggen in onze teststudio.

Waar moet een matras van koudschuim aan voldoen?

Voor een optimale nachtrust, is het belangrijk dat u een matras van goede kwaliteit koopt. U betaalt iets meer, maar doet ook minstens 2 jaar langer met uw matras. Om zeker te zijn van de beste prijs-kwaliteitverhouding, zijn er een aantal zaken waarop u moet letten bij aanschaf.

De kwaliteit van koudschuim kan behoorlijk uiteenlopen. Hierbij speelt de HR-waarde een grote rol. Die geeft aan hoeveel polyol het schuim bevat en hoeveel tegendruk het matras geeft. Een lage HR-waarde betekent dat het schuim minder veerkrachtig is en dus van mindere kwaliteit dan een matras met een hoge HR-waarde. Een veerkrachtig matras kan zich beter naar de vormen van uw lichaam vormen en biedt de beste ondersteuning.

Traagschuim of koudschuim matras kopen?

Het grootste verschil tussen traagschuim en koudschuim matrassen is de hardheid. Traagschuim is zachter. Het voordeel hiervan is dat u weinig drukpunten heeft gedurende de nachtrust. Een nadeel is dat het bij intensief sneller inzakt en er kuilen in uw matras kunnen ontstaan. Verder ademt een traagschuim matras niet zo goed als een model van koudschuim. Mensen die ‘s nachts transpireren hebben daarom meer baat bij deze laatste.

Zelf ervaren wat koudschuim is?

Bij Jan van Peer Slaapcomfort koopt u al een koudschuim matras vanaf €240,- Onze slaapspecialisten vertellen u precies wat een koudschuim matras is en demonstreren de elastische werking in onze showroom. U bent van harte welkom om te komen proefliggen!

×