donderdag 29 september, 2022

Wat is het verschil tussen traagschuim en koudschuim?

U bent de termen traagschuim en koudschuim vast wel eens tegengekomen. Wat is eigenlijk het verschil tussen traagschuim en koudschuim? Het is goed om dit verschil te kennen zodat u de juiste keuze kunt maken. Natuurlijk helpen de slaapspecialisten van Jan van Peer Slaapcomfort u altijd hierbij.

Veerkracht en tegendruk van een traagschuim matras en koudschuim matras

Een traagschuim en koudschuim matras verschillen vooral van elkaar qua hardheid. Koudschuim is harder dan traagschuim. Daarom biedt dit matras meer steun en tegendruk biedt. Een traagschuim matras wordt bovendien zachter als het warm wordt. Hierdoor ontstaat er een soort mal van uw lichaam in het matras, waardoor u minder last hebt van drukpunten.

Ventilerende eigenschappen van een traagschuim matras en koudschuim matras

Beide soorten matrassen hebben een open celstructuur, waardoor de matrassen goed ventileren. Een koudschuim matras ventileert nog iets beter dan traagschuim. Dit komt doordat het traagschuim matras vervormt als het warm wordt waardoor de cellen iets meer worden samengedrukt of afgesloten. Bij een koudschuim matras blijven de cellen open zodat het matras nóg beter ventileert.

Hulp nodig bij uw keuze?

Kom proef liggen in onze teststudio.

De temperatuur van een traagschuim matras en koudschuim matras

Het koudschuim matras is koeler dan een traagschuim matras, omdat het beter kan ventileren. Dat wil niet zeggen dat u het koud krijgt op een koudschuim matras. Alleen voor mensen die echt snel last hebben van kou in bed, kan dit een punt van aandacht vormen. Een koudschuim matras wordt vaak als het ideale matras gezien voor mensen die snel last hebben van warmte in bed.

Op welke bedbodem kunnen deze matrassen worden gebruikt?

Een koudschuim matras is geschikt voor elk type bedbodem. U kunt het matras ook op een verstelbare bedbodem gebruiken, omdat het een flexibel matras is. Een traagschuim matras is geschikt voor een spiraalbodem, boxspring en lattenbodem. Door een goed passende bedbodem te kiezen heeft u extra plezier van uw matras.

Koudschuim of traagschuim? Wat is voor u de beste keuze

De vraag voor u is natuurlijk: koudschuim of traagschuim? Wat is de beste keuze? Dat hangt van een aantal dingen af. Indien u last hebt van lichamelijke klachten is een traagschuim matras een goede keuze voor u. Door de uitstekende vormende eigenschappen heeft u namelijk minder last van drukpunten. Voor mensen die het snel warm hebben, vaak transpireren of mensen die gewoon een steviger gevoel zoeken, is een koudschuim matras vaak een uitstekende keuze. Ook uw slaaphouding kan van belang zijn. Een traagschuim matras past in de basis perfect bij een zijslaper, terwijl een koudschuimmatras wat meer allround is.

Denk ook aan koudschuim topper of traagschuim topper

Het beste is om ook een bijpassende koudschuim topper of traagschuim topper  te kiezen. Een topper (of topmatras) zorgt voor extra comfort, maar vooral ook voor een goede finishing touch qua eigenschappen. Als u een traagschuim matras hebt, kies dan ook een traagschuim topper en traagschuim kussen. Als u een koudschuim matras hebt, kiest u ook een koudschuim topper en koudschuim kussen.

Advies op maat

Heeft u interesse in een koudschuim bed of traagschuim bed? Kom langs bij Jan van Peer Slaapcomfort voor deskundig advies op maat.

Advies nodig wanneer het u uitkomt

Tussen 08:30 - 17:00 uur
×