Hoe lang gaat een boxspring mee

- Blog -
vrijdag 14 april, 2023

Hoe lang gaat een boxspring mee?

Hoe lang gaat een boxspring mee? Mensen hebben hier vaak hoge verwachtingen van. Terecht, want voor velen is een goede boxspring het summum van slaapcomfort. Een boxspring kan dan ook vele jaren meegaan. In veel gevallen zelfs tientallen jaren. Of dat het geval is, is onder andere afhankelijk van de kwaliteit van de boxspring. Natuurlijk ook van uw gebruik en van bepaalde onderdelen. Het ene deel van het bed slijt nu eenmaal sneller dan het andere deel.

Hoe lang een boxspring meegaat, hangt dus ook af van hoe u het bekijkt. Het bed zelf kan zeer lang meegaan, maar mogelijk zijn de matrassen al eerder aan vervanging toe. Dit zijn de belangrijkste punten die de levensduur van uw boxspring bepalen.

Hoe lang gaat een boxspring mee? Kwaliteit is en blijft bepalend

De kwaliteit van uw boxspring is en blijft bepalend voor de levensduur hiervan. Van een boxspring van een hoge kwaliteit mag u natuurlijk meer verwachten. Gaat u een nieuwe boxspring kopen en wilt u hier lang van kunnen genieten? Bedenk dan goed wat uw eisen zijn en welke investering u bereid bent om te doen. Duurdere boxsprings zijn vaak gemaakt van zwaardere, kwalitatief hoogwaardige materialen. Dat betaalt zich in de loop der jaren uit.

Een nieuw bed of alleen een nieuw matras?

Ook belangrijk bij het beantwoorden van de vraag “hoe lang gaat een boxspring mee?” is: in welke hoedanigheid bekijkt u het bed? De boxspring zelf – dat wil zeggen het frame – gaat vaak eenvoudig tientallen jaren mee. In de tussentijd verslijt en matras echter sneller. Het kan zo zijn dat uw matras na een jaar of tien (soms eerder, soms later) aan vervanging toe is. De vraag is dan: koopt u een compleet nieuwe boxspring of alleen nieuwe matrassen?

De levensduur verlengen met de juiste zorg

Wie goed voor zijn/haar bed zorgt, wordt hiervoor beloond. Niet alleen in de vorm van een bed dat lekker blijft slapen of dat er goed uit blijft zien, maar ook met een bed met een lange levensduur.

Zorgdragen voor een lange levensduur van een boxspring, is niet moeilijk. Het belangrijkste is om de matrassen goed te blijven draaien. Doet u dit niet, dan kan het zo zijn dat de matrassen na verloop van tijd hun stevigheid verliezen. Dat voelt u in de vorm van minder steun voor uw lichaam, zachte plekken in het matras of wellicht zelfs kuilen.

Leer uzelf aan om elke keer wanneer u uw beddengoed verschoont, het matras (of de matrassen) even te draaien. Zo zorgt u ervoor dat beide zijden beslapen worden, en boven- en onderkant worden afgewisseld. Op die manier zullen er geen zwakke plekken in het matras ontstaan.

Tips om uw boxspring nog langer mee te laten gaan

Uw boxspring gaat nog langer mee met de volgende tips:

  1. Maak gebruik van een topmatras. Een topmatras is een extra laag bovenop de matrassen van uw boxspring. Dit komt de totale levensduur ten goede. U zult eerder het topmatras moeten vervangen dan de boxspring matrassen. Een topmatras is aanzienlijk goedkoper.
  2. Bescherm uw matrassen goed. Een goede matrashoes beschermt uw matras tegen vocht
  3. U kunt na een aantal jaar uw matrassen chemisch laten reinigen. Met chemische reiniging worden uw matrassen weer helemaal schoon en zo goed als nieuw.
×