Slaap je alleen beter in een tweepersoonsbed?

- Blog -
vrijdag 28 april, 2023

Slaap je alleen beter in een tweepersoonsbed?

In onze showroom vind je zeer veel tweepersoonsbedden. Dat geldt ook voor ons online aanbod. Omdat wij iedereen het ideale bed willen kunnen bieden, verkopen wij uiteraard ook eenpersoonsbedden. Zelfs in diverse formaten. Net als onze tweepersoonsbedden overigens. Tweepersoonsbedden worden lang niet altijd verkocht aan stellen. Ook mensen die alleen slapen, kiezen relatief vaak voor een tweepersoonsbed. Een terechte vraag is dan ook: slaap je alleen beter in een tweepersoonsbed? Dat zou best eens zo kunnen zijn en dat heeft te maken met de onderstaande redenen.

U hebt wellicht ruimte nodig

Iedereen heeft een favoriete slaaphouding. Soms bewust, soms onbewust. Sommige mensen zijn compacte slapers, anderen nemen meer ruimte in beslag. U slaapt wellicht alleen beter in een tweepersoonsbed dan in een eenpersoonsbed wanneer u iemand bent die voor goede slaap de nodige ruimte gebruikt.

Wanneer wij het hebben over ruimte in beslag nemen, kan dat grofweg twee dingen betekenen. Het kan namelijk betekenen dat u uw ledematen strekt in uw slaap, maar het kan ook juist betekenen dat u het liefst in een opgekrulde houding slaapt. In het eerste geval is het mogelijk dat u in een eenpersoonsbed te vaak met uw ledematen buiten het bed ligt. In het tweede geval kan het betekenen dat het bed simpelweg niet breed genoeg is om lekker te kunnen liggen. U raakt bijvoorbeeld de muur (mocht het bed daar staan) of komt met een blote rug te liggen in een eenpersoonsbed. Dus slaap je alleen beter in een tweepersoonsbed? Waarschijnlijk wel wanneer u dus behoefte hebt aan ruimte.

Meer ventilatie en verkoeling

Temperatuur is belangrijk voor een goede slaap. Over het algemeen slapen mensen beter in een iets koelere kamer en dus ook een wat koeler bed. Dat kan een probleem zijn in een eenpersoonsbed. Bent u iemand die het snel warm heeft, bij wie de lichaamstemperatuur ‘s nachts behoorlijk oploopt, of die veel transpireert? U slaapt in uw eentje dan waarschijnlijk beter in een tweepersoonsbed. Een tweepersoonsbed heeft een groter oppervlak en dat kan zorgen voor meer ventilatie en een betere verkoeling. Met andere woorden: u kunt uw warmte beter kwijt. Zeker wanneer u ook een koudschuim matras en een ventilerend kussen aanschaft.

U draait veel in uw slaap

Sommige mensen zijn rustige slapers en anderen zijn in hun slaap een stuk actiever. Bent u iemand die veel beweegt in uw slaap? Draait u bijvoorbeeld regelmatig of wisselt u ‘s nachts vaak van positie? Dan is een tweepersoonsbed voor u wellicht de beste keuze. Mensen die veel woelen in hun slaap, vinden een eenpersoonsbed vaak te smal om vrijuit te kunnen bewegen. Dit kan zorgen voor problemen met in slaap vallen, maar kan u ook onnodig uit uw slaap halen wanneer u eenmaal lekker dacht te liggen.

Een tussenoplossing is ook mogelijk

Dus: slaap je alleen beter in een tweepersoonsbed? Dat hoeft niet per se zo te zijn, maar gaat voor veel mensen wel op. Hebt u niet de ruimte voor een tweepersoonsbed of vindt u de investering simpelweg te groot? Er is ook een tussenoplossing. Wij kunnen namelijk eenpersoonsbedden leveren die breder zijn dan de standaard 70 centimeter. Met een eenpersoonsbed van een meter of misschien zelfs 1.20 meter breed (een “twijfelaar”) beschikt u waarschijnlijk net over de ruimte die u in een normaal eenpersoonsbed mist.

Kom het zelf ervaren

U bent van harte welkom in onze showroom om zelf te ervaren hoe het formaat van een bed het verschil kan maken. Onze slaapspecialisten beantwoorden al uw vragen en kunnen u helpen bij de zoektocht naar het ideale bed.

×